31. joulukuuta 2012

Pahapukki, Hyväpukki...

En ehtinyt julkaisemaan yhtään kuvaa meidän joulusta. Varmaankin siksi, että jouluaatto meni hieman shokissa "valepukin" vuoksi.
Kaikki alkoi siitä, kun meillä jäi joulupukin hankinta todella myöhäiseksi. Aikaisempina vuosina käynyt joulupukki ei päässyt tänä vuonna paikalle.
Mieheni teki uhkarohkean vedon ja soitti paikallislehdessä ilmoituksen jättäneelle joulupukille. Ilmoituksen perusteella joulupukki vaikutti oikein hyvälle ja mieli oli suht onnellinen, kun saimme joulupukin varattua ja vielä hyvän kellon aikaan. Kokoajan oli takaraivossa kuitenkin tunne, että onkohan joulupukki sittenkään kunnollinen.
Ei voitu muuta kuin luottaa onneen.
Äitinikin näki kamalaa unta joulupukista pari päivää ennen jouluaattoa, taisikin olla "enneuni".
 
Olimme sopineet joulupukin kanssa, että joulupukki saapuu meille jouluaattona noin puolen kuuden aikaan. Mieheni meni jo ulos odottelemaan malttamattomana joulupukin tuloa. Joulupukki tulikin luvattuun kellon aikaan, MUTTA siihen se ilo jäikin.
Joulupukki ei ollutkaan joulupukki, vaan jotain ihan muuta. Autosta nousi nuori n. alle 30 vuotias mies, ilman minkäänlaista joulupukin asua. Tai olihan hänellä asu, mutta se oli vain punainen kylpytakki, punaiset verkkahousut ja lenkkarit jalassa. Edes partaa ei tällä kyseisellä joulupukilla ollut. Olihan tämä "valepukki" sentään ottanut tontun mukaan, mutta tontullakaan ei ollut minkäänlaisia tonttuvaatteita yllä vaan pelkkä tonttulakki ja todella likaiset toppavaatteet. Puhelimessa mies oli vannonut, että hänellä on kunnon punainen joulupukin asu ja jokin tonttushow luvassa.
 
Voi sitä pettymystä mikä tästä aiheutui!
Mies ei laskenut joulupukkia eikä tonttua sisään, vaikka nämä yrittivät väkisin päästä sisälle.  Jos näin olisi päässyt käymään 6 -vuotias poikamme olisi samantien lopettanut uskomisen joulupukkiin. Lisäksi joulupukki kehtasi pyytää rahaa, kun tänne asti oli tullut. Järkyttävää toimintaa ja tästä kaikesta he olisi veloittanut 50 euroa! Kun loppujen lopuksi mies sai häädetttyä joulupukin ja tontun matkaan, ei ollut meillä itku kaukana. Mielessä oli heti mitä sanoisimme lapsille, jotka oli koko päivän odottanut joulupukin tuloa. Loppujen lopuksi muutamalla soitolla saimme järjestymään kunnollisen joulupukin ja tontun lapsillemme. Joulupukki tulikin meille vasta kahdeksan jälkeen illalla. Tätä joulupukkia kannattikin odottaa. Oli aivan mahtava joulupukki!
 
Kaiken pahinta tässä oli vielä se, että tämä kyseinen "valejoulupukki" kehtasi tulla uudelleen meidän ovellemme hieman myöhemmin koputtelemaan ja yritti uudelleen sisään. Onneksi lapset eivät ehtineet ovelle! Ilmeisemmin "valejoulupukki" oli käynyt tässä välissä jossakin perheessä, jossa tämä oli keksinyt selitykseksi parrattomuudelleen, että joulumuori on leikannut joulupukin parran pois. Voi tätä perhettä, joka tämän pukin on saanut ovelleen.
 
Jatkossa emme enää koskaan turvaudu paikallislehden ilmoittamiin joulupukkeihin. Tietysti harmittaa niiden kunnollisten joulupukkien puolesta, jotka ilmoituksen sinne laittavat. En vaan jatkossa haluta näin paljon harmia jouluaattoon, jolloin kaikkien tulisi vaan nauttia kyseisestä päivästä myös meidän aikuistenkin.
 
 
Kuvissa kunnon joulupukki ja tonttu!
 
 
Tämän kaiken valitusvirren jälkeen haluan toivottaa teille lukijoilleni
 
Mahtavaa Uutta Vuotta 2013!
 

2 kommenttia:

  1. Huh onneksi saitte kuitenkin kunnon pukin! Voin kuvitella miten kamalalta on tuntunut kun pukki osoittautuikin puoskariksi :(

    Hyvää vuotta 2013! :)

    VastaaPoista
  2. Joo itku ei ollut kaukana, mutta onneksi kaikki menikin loppujen lopuksi hyvin!
    Mukavaa alkanutta tätä vuotta sinulle♥

    VastaaPoista