13. huhtikuuta 2009

Leivonta ohje..

Tänään meillä on ollut kyläilypäivä. Kävimme molempien, minun ja mieheni, isovanhempia tapaamassa pitkästäaikaa sekä lapseni kummit tuli kyläilemään vuorostaan meillä. Tänään on siis herkuteltu ja kahviteltu sekä mehuteltu aika paljon. Itse eilen leivoin vierailleni minttulikööri kakkua, oli hyvää, mutta käytin tuorejuustona Pirkan tuorejuustoa ja se ei maistunut niin hyvälle, kun mascarpone, jota yleensä käytän. Koristeluun käytin strösseleitä ja uusia jotain kimalteen näköisiä nompparelleja (sydän)

Tässä ohje liköörikakusta.

POHJA:

200 g Digestive-keksejä

75 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

TÄYTE:

3 liivatelehteä

1 dl likööriä (itse käytin minttulikööriä)

2,5 dl Flora vispiä

400 g mascarponea

2,6 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa Flora vispi pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana mascarpone-sokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon Flora vispi varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.


6 kommenttia:

  1. Voi kuinka kauniit olet portaikostanne tehnyt! Meilläkin portaissa on valkolakkaa ja jo välillä mietityttää pitäisikö niiden olla valkoiset :) Toki meillä katotkin on valkolakattu, niin rempataan kaikki sitten kerralla, joskus... Ihania kuvia! Ja onnea uudelle sohvalle <3

    VastaaPoista
  2. Ompas herkullinen kakku täytyy kokeilla vappukakuksi . Hauskaa viikon alkua.
    Mia

    VastaaPoista
  3. Njammmmm!!!! Maistuvan näköinen kakku ja täytyy heti myöntää, etten ole tuollaista kokeillutkaan. Pitääpä laittaa kokeiltavien listalle tämä ihanuus.

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    Sari

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Kakku oli hyvää ja vielä on pieni siivu jäljellä, joten töiden jälkeen täytyy taas herkutella.

    VastaaPoista
  5. Sinulla on tyylikäs blogi ja kirjoitat kivasti.Sohvasi on aivan ihastuttava !
    Pienenä herkkusuuna taidan minäkin kokeilla kakku ohjettasi. Hyvää viikonloppua !

    VastaaPoista
  6. Kiitos Marianne kommenteistasi. Toivottavasti näen sinut jatkossakin lukemassa ajatuksiani:-)

    VastaaPoista