Tässä ohje liköörikakusta.
POHJA:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.
TÄYTE:
3 liivatelehteä
1 dl likööriä (itse käytin minttulikööriä)
2,5 dl Flora vispiä
400 g mascarponea
2,6 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa Flora vispi pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana mascarpone-sokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon Flora vispi varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
Voi kuinka kauniit olet portaikostanne tehnyt! Meilläkin portaissa on valkolakkaa ja jo välillä mietityttää pitäisikö niiden olla valkoiset :) Toki meillä katotkin on valkolakattu, niin rempataan kaikki sitten kerralla, joskus... Ihania kuvia! Ja onnea uudelle sohvalle <3
VastaaPoistaOmpas herkullinen kakku täytyy kokeilla vappukakuksi . Hauskaa viikon alkua.
VastaaPoistaMia
Njammmmm!!!! Maistuvan näköinen kakku ja täytyy heti myöntää, etten ole tuollaista kokeillutkaan. Pitääpä laittaa kokeiltavien listalle tämä ihanuus.
VastaaPoistaMukavaa viikon jatkoa sinulle!
Sari
Kiitos. Kakku oli hyvää ja vielä on pieni siivu jäljellä, joten töiden jälkeen täytyy taas herkutella.
VastaaPoistaSinulla on tyylikäs blogi ja kirjoitat kivasti.Sohvasi on aivan ihastuttava !
VastaaPoistaPienenä herkkusuuna taidan minäkin kokeilla kakku ohjettasi. Hyvää viikonloppua !
Kiitos Marianne kommenteistasi. Toivottavasti näen sinut jatkossakin lukemassa ajatuksiani:-)
VastaaPoista