Pohja:
200 g Murotaikinaa
3 dl kuivia herneitä tai riisiä
Täyte:
400g sitruunalla maustettua rahkaa
200 g paksua maustamatonta jogurttia (esim. Bulgaria)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 limetin mehu ja raastettu kuori
2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
1. Vuoraa 20-22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele murotaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Painele vuokaan taikinan päälle leivinpaperi ja kaada päälle herneet tai riisit.
2. Paista pohjaa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Jäähdytä ja nosta herneet/riisit ja paperi pois vuoasta.
3. Laita liivatelehdet likoamaan
4. Sekoita rahka, jogurtti, sokerit ja limetin raastettu kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se rahkajogurttiseokseen.
5. Kuumenna limetin mehu ja liota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.
6. Koristele kakku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti