Kommenttiboxissa oli toivottu kolmikerroksisen suklaa-juustokakun ohjetta, jota tarjoiltiin pojan syntymäpäivillä.
Se mistä itse herkullisen kakun ohjeen bongasin, oli täältä. Hieman kakun keksipohjan voin määrä pienensin.
Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku
Pohja:
1,5 pkt Kantolan Dops Brownie
70 g voita
Täyte:
1 1/4 dl vettä
1,5 rkl liivatejauhetta
800 g Philadelphia tuorejuustoa
2 1/2 dl maitoa
2 1/2 dl sokeria
120 g valkoista suklaata
120 g maito suklaata
120 g tummaa suklaata
5 dl kermaa
Koristeet:
suklaalastuja
Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (itse käytin silikonista23 cm halkaisijaltaa olevaa irtopohjavuokaa, jota ei tarvinnut vuorata leivinpaperilla). Levitä massa tasaiseksi pohjalle.
Laita pohja jääkaappiin n. 30 min ja tee sillä aikaa täyte.
(täytteen tein poiketen ohjeesta niin, että yksi suklaa osa kerrallaan. Ohje on kuitenkin kerrottu niin, että kaikki kolme suklaa täytettä tulisi tehdä kerralla. Jokainen voi halutessaan tehdä omalla parhaaksi näkemällä tavallaan. Myös jatkossa käyttäisin ehkä Violan tuorejuustoa Philadelphia -juuston sijasta.)
Laita kulhoon vesi, ripottele liivatejauhe päälle ja anna seistä.
Seuraavaksi sekoita Philadelphia -juusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Jaa tuorejuustomassa kolmeen eri kulhoon niin, että jokaisessa kulhossa on sama määrä massaa.
Sulata liivate mikrossa pieni hetki.
Sulata maitosuklaa, tummasuklaa ja valkosuklaat erillisessä kulhossa mikroaaltouuniss. Sekoita jokaiseen tuorejuustokulhoon eri suklaat. Jaa liivate kolmeen osaan ja lisää kuhunkin juusto-suklaakulhoon yksi osa. Jaa valmiiksi vaahdotettu kermavaahto kolmeen osaan ja lisää kuhunkin kulhoon yksi osa kermavaahdosta. Sekoita kukin täyte hyvin sekaisin.
Ota kakkupohja pois jääkaapista ja lisää ensimmäinen täytekerros eli valkosuklaa. Laita kakku vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään, n. 20 min. Sen jälkeen kaada maitosuklaakerros ja laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Lisää vielä lopuksi tummasuklaakerros. Anna kakun olla hyvin kelmuun käärittynä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
Koristele sulkaalastuilla.
Herkuttelu terveisin,
NAM NAM =)
VastaaPoistaKiitos maukkaasta ohjeesta!
Tuota täytyy kokeilla, on niin herkullisen näköinen =P
Mikä on kinder piirakka?
Onko se tuo tämän kuvan alareunassa näkyvä?
Sekin näyttää hirmu herkulliselta =P
Kuinka se on tehty?
Kyllä kinder piirakka on se kuvan alareunassa näkyvä. Sen ohjeen bongasin myös Cocomum -sivuilta. Voin myös tuon ohjeen tänne laittaa.
VastaaPoistaAivan mahtavan herkullisen näköinen suklaakakku. Täytyypä kopsata resepti ja kokeilla joskus :)
VastaaPoistaIhana blogi sinulla♥
Kiitos ohjeesta <3
VastaaPoistaAi että miten hyvännäköinen! NamNAMS!
VastaaPoistaSisustEllen: Kiitos sisustusEllen, kakku on herkullista ja vie kielen mennessään.
VastaaPoistaNonnukka: olkaa hyvät:-)
Ano vaan: hyvää oli, mutta tuorejuusto on seuraavan kerran muuuta kuin Philadelphiaa.
Ihana kakku, sulla on kaunis koti <3 saako blogisi tilattua suoraan sähköpostiin? Mikä laittia teillä on olkkarissa? todella kaunista...
VastaaPoistaI'm really enjoying the design and layout of your site. It's a very
VastaaPoistaeasy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come
here and visit more often. Did you hire out a designer to
create your theme? Excellent work!
My page ... netowrk
What's up, I wish for to subscribe for this blog to take most up-to-date updates, thus where can i do it please assist.
VastaaPoistamy website - lombez