16. maaliskuuta 2011

Art Medium

Innostuin eilen pitkästä aikaan ompelemaan. Jotenkin ei ole oikein huvittanut tehdä mitään, ei sisustaa, ei ommella taikka leipoa. No leipomista en ole viitsinyt edes aloittaa, sillä muutama kilo pitäisi karistaa. Onneksi oikeaan suuntaan olen menossa, koville tämä ottaa.


Ostin jokunen aika sitten, Helsingissä käydessäni, Sinooperista Art Medium -kuvionsiirtoliimaa. Olin saanut Danielilta toiveen, että haluaisi itselleen tyynyn, missä olisi appivanhempien rakas Nana -koira. Nanasta jätti aika noin nelisen vuotta sitten ja silloin Daniel oli noin nelisen kuukautta vanha. Nanaa olemme muistelleet valokuvista aina silloin tällöin. Nanan poismeno on Danielia välillä näin monen vuoden jälkeenkin itkettänyt ja ollut harmissaan, kun ei saanut häntä tavata, niin että muistaisi hänet.
Tuolla Art Medium aineella toive toteutuu, sillä olin pitemmän aikaa etsinyt millä voisin siirtää kuvan kankaalle, mutta kaikissa vaadittiin vähintään mustesuihkutulostinta ja sitähän meillä ei ole vaan lasertulostin. Onneksi Sinooperissa oli ihana henkilökunta ja neuvoi minua tämän ihmeaineen saloihin.


Eilen illalla muokkasin Nanasta otettua kuvaa kuvankäsittelyohjelmalla ja yritin saada kuvasta hieman vanhan näköisen. Kun kuva oli mielestäni hyvä, tulostin sen paperille. Levitin Art Medium ainetta suoraan kankaalle siveltimellä, johon kuvan halusin. Tämän jälkeen laitoin kuvan liima-aineen päälle kuvapuoli alaspäin ja painoin kuvaa sormilla, niin että sain kaikki ilmakuplat pois. Ylimenevä aina täytyi välittömästi poistaa kostealla rievulla. Kuva piti antaa kuivua 2-3 tuntia riippuen liima-aine kerroksen paksuudesta. Kuivumisen jälkeen paperi poistettiin liottamalla sitä kuumaan veteen kastellulla sienellä tai rievulla. Paperin poistamiseen meni hieman aikaa, mutta lähti kuitenkin. Pieni vipa mulle tuossa kävi, en ilmeisesti antanut tarpeeksi kuvan kuivua, sillä vähän tuota kuvaa lähti pois pestessä. Onneksi tämä ei Danielia kuulemma mukaan haittaa:-) Koko kuvan vielä sivellin liimalakalla, jotta se kestäisi konepesua.
Tämä oli siis ensimmäinen kertani tämän aineen parissa, joten seuraavan kerran olen hieman viisaampi. Eikös se niin ole, että harjoitus tekee mestarin. Todella hauskaa puuhaa ja tätä tekniikkaa voi käyttää erilaisille pinnoille esim. puulle, paperille, kartongille, kankaalle ym.
Tyynyn ompelin eilen myös valmiiksi, mihin tämä rakas koiran kuva lisätään. Ehkäpä myöhemmin kuvaa valmiista tyynystä.

(kuten huomaatte, kuvassa hieman kuvaa lähtenyt)

Tämä oli lähtökohta kuva


Auringon paisteista tiistaita lukijoilleni!

Halauksin,

8 kommenttia:

 1. Kiva törmätä tuon aineen käyttö kokemukseen ! Minullakin aine odottanut syksystä asti, jotenkin ei vaan ole saanut aikaseksi.'Jos nyt sinun inspiroimana saisian itsestäni sen verran irti.
  Kiva idea toteuttaa pienen kaunis toive ♥

  VastaaPoista
 2. Olet ehtinyt askartelemaankin! Tyynystä tulee varmasti rakas Danielille. Terkkuja!

  VastaaPoista
 3. Riitta: Pitkään se minullakin oli odottamassa, mutta inspiksen aloittaminen vaatii. Toivottavasti sait itsellesi inspiraation!

  Noora: Joo kaikkea sitä tällä viikolla on ehtinytkin tekemään, jopa askartelemaan! Eilen valmistui tyyny ja heti Daniel alkoi sitä halailemaan:-) Nähdään!

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Siis tämäkö onnistui lasertulostimella?

  VastaaPoista
 5. Kyllä näin oli. Tulostin kuvan lasertulostimella ja tämän jälkeen Art medium aineella kuva siirretään kankaalle. Helppoa ja mukavaa:-)

  VastaaPoista
 6. Täällä ihastelemassa ja tuo tyyny on niin kaunis, suloisin ajatus sinne!
  Ilona

  VastaaPoista
 7. Kiitos Ilona:-) Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 8. Näin eilen Strömsössä saman aineen ja ihastuin siihen. Täällä meidän "suuressa" kaupungissa oltiin aivan huuli pyöreänä ja kukaan ei osannut neuvoa , saatikka että täällä sitä olisi ollut. Tilasin sen ystävän kautta nyt kuitenkin.

  Minua mietityttää noissa kankaalle painetuissa se, että kestääkö se todellakin konepesun?? Tekisi mieli tehdä lapsille paitoja:)

  VastaaPoista