29. heinäkuuta 2010

Hot hot...

En kyllä valita, ihanaa on ollut, kun kerrankin Suomen kesä on poikkeuksellisen lämmin. Arvatkaapa mitä olemme tehneet kuumasta säästä huolimatta? ylläri pylläri pihatöitä, kärrätty kiviä!! Ihan hullua näin helteillä, mutta, kun tulosta syntyy, ei malta lopettaa. Itse en tietenkään niin ole kärräillyt, vaan mieheni, olen ollut vain päällysmiehenä. Meidän pihamaalla on vanha kaivo ja tämän kunnostamista ollaan tällä viikolla aloitettu. Purettiin vanha lauta hökötys kaivon ympäriltä ja saatiin nostettua kaivoa hieman ylemmäksi sekä kunnon betonikansi. Nyt on suunnitteilla tehdä jonkinlainen koriste juttu tuon betonisen möykyn ympärille. Kaivon ympärille löydettiin vanhoja liuskekiviä, kun vähän tongittiin ja tasoitettiin maata kaivon ympäriltä. Noita kiviä käytämme uudelleen. Kaivo sijaitsee hieman rinteessä, joten tuo rinne on tarkoitus kivittää mukulakivillä ja tehdä portaat, jotta kaivolle olisi helpompi päästä hakemaan kukkien kasteluvettä.

Tämän näköiselle kaivo näytti ennen. Tuo kaamea hökötys on nyt purettu. Vanha vinssi ja ketju oli ainut mitä säästetään ja ehkä puinen pieni kurkistuskansi. Kunhan taas saisin kameran lainaan isältäni, niin kuvaan heti työmme tuloksia ja laitan tänne nähtäväksenne.

Nyt takaisin hommiin! Nautitaan kaikki tästä ilmeisesti viimeisestä helle päivästä ja jospa saisimme taas hellerajan rikottua jossain päin Suomea.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä rankalta puuhalta näillä helteillä, ihailtavan reippaita olette olleet :)
    Kaivosta tulee varmasti hieno!

    VastaaPoista
  2. Kiitos AnnaO, kyllä hommassa kuuma on tullut ja miehen selkäkin kipeytynyt. Nyt on pientä huilaustaukoa.

    VastaaPoista